Anabole steroider

Problemstilling:

- Hva er bivirkningen til anabole steroider både psykiske og fysiske?

Anabole steroider er for det meste for gutter i puberteten, som ikke er fornøyd med kroppen sin, noen faktisk helt nede i 12 år. Men det er også menn helt opp til 50-60 år som bruker ”bol”. Det er de som ikke orker å trene så hardt, og vil vokse fort som bruker anabole steroider for da får man sterkere kropp, man får også bedre idrettsprestasjoner. Det er mange flere negative sider ved å bruke det enn positive. Dette nevner vi videre i artikkelen. Anabole steroider er hormoner som øker testosteron nivået i kroppen, som gjør at kroppen bygger muskler lettere. Mens andre blir bodybuildere uten å ta bol. Hormoner er veksthormoner som man får under puberteten bare i en mye større dose.


Bivirkningene som vi får ved å bole kan være f. eks:

boler.jpg
- Mørkere stemme - lavere eller slutter å produsere testosteron
- Økt hårvekst - nyre problemer
- Smerter i kroppen - høyblodtrykk
- Prolaps - endring i kolesterolverdiene
- Depresjoner - gynekomasti “kvinnelig bryster”
- Asosialoppførsel
- Svimmelhet
- Selvmordstanker
- Destruktivatferd og irritasjon
- Aggressivitet
- Magesår
- Uren hud og kviser
- Hjerneslag og hjerteinfarkt
- Lammelse i kroppen


boler2.gif
bol.jpg

Hvordan man tar og kjøper anabole steroider:

Det er flere måter å ta “bol” på. Men det mest generelle og vanlige måten er sprøyte som settes et bestemt punkt for å gjøre den muskelen størst eller i hofta for å få det gjennom hele kroppen, eller piller som man får kjøpt. Det er ikke så dyrt å ta anabole steroider, men blir dyrere med behandlinger videre i framtiden. Når man skal kjøpe anabole steroider gjøres dette som kjent illegalt. Selgere av anabole steroider begår en kriminell handling, og har ofte flere "svin på skogen". Derfor kan
det være greit å tenke litt igjennom hvordan handelen skal foregå. Det viktigste er at man får se varene før man kjøper dem. Hvis man ikke gjør det er det umulig å vite om man blir lurt. Be alltid om å få se varene før du gir fra deg penger.
En selger vil nesten alltid prøve å overbevise deg om at de steroidene de har er de beste som er å få tak i. Men som regel kan ikke selgere noen ting om steroider. De kan så vidt navnet på steroidet, også dikter de opp resten basert på rykter og myter.

Kosthold:

Under bruk av anabole steroider trenger du et riktig og strukturert kosthold. Mye proteiner, fett og komplekse karbohydrater. Din primære
mat.jpg
energikilde kommer fra komplekse karbohydrater. Du bør også holde deg vekk i fra hvit ris og brun ris, bare med den endringen vil det begynne å vise resultater i energi-nivåene og snart din krop
psbygging.
Hvis du ikke skal bygge muskler på kroppen, da må du ha et middels høyt nivå inntak av komplekset karbohydrater. Riktig karbohydrat inntak vil sikre at en
ergien ikke kommer fra protein som er opptatt med å bygge din muskel masse, og derfor hindre noen nedbrytninger av muskel vev.

Protein:

Helse-etaten & RDA (Anbefalt daglig Godtgjørelse)
Glem alt RDA sier om 12-15 % av daglig kalorier kommer fra proteiner, Dette er nok for en sofagris, men ikke for ivrige treningsutøvere. Helsemyndighetene sier, ikke å ta hensyn til økte krav til intens trening og muskelløse vekt gevinst, så omtrent 30 % eller en tredel av den samlede daglige kalorien bør komme fra protein.Megareksi:

Megareksi er det motsatte av Anoreksi. Som anorektiker kan man aldri bli tynn nok mens med megareksi kan man aldri bli stor nok. Det er mange som bruker Anabole steroider for å nå dette målet. Selv om de er store, så ser de seg selv i speilet som små og tynne og fortsetter med å trene. Hvordan man kan kjennetegne en med megareksi er dårlig selvbilde, livredd for å bli tynn og få små muskler, og er besatt av tanken på at kroppen ikke er stor og muskuløs nok. Bruker mesteparten av tiden på å trene og spise, de bryr seg ikke om diett, dop eller trening er skadelig, men fortsetter å trene hardt. De er ofte stresset og depressive.


Anabole steroider psykisk bivirkning:

De mest alvorlige bivirkningene er de psykiske, det er noe man ikke får rettet på som de fysiske som kviser osv. Dette er noe de som begynner med steroider ikke tenker på, og alle som starter på steroider endrer humøret, blir mer aggressive, syk sjalusi, noen blir paranoide, noen blir rastløse og får søvnproblemer og depresjoner.
Humørsvingninger
Steroidene inneholder mye testosteron som er mannshormonet. I og med at dette kommer i store doser ved boling vil det påvirke humøret veldig. Man vil irritere seg over småting, og kan utføre ting man ikke ville gjort uten.Aggresjon:

Det finnes mange historier fra folk som blir mye mer aggressive under bolings periode. Kombinerer man anabole steroider med alkohol eller andre narkotiske stoffer får man en kort lunte, og kan lett utføre voldelige handlinger. Torpedoer eller gjengmiljøer kombinerer disse to for og ikke ha dårlig følelse og for å bli mer aggressive når de utfører voldelige handlinger. Forskjellen på en vanlig aggressiv person og en steroide bruker er at steroidebrukerne utfører ekstrem vold i og med at de ikke er “bevisste” når de utfører handlingene.

Referansen
innhold
Troverdighet
- Navn: Ståle
- Bivirkning av anabole steroider
- Kilde:http://www.steroider.net/content/view/104/28/
- Bol og skadevirkninger
- Ståle har holdt på med anabole steroider og forteller om hva han syntes og hva slags bivirkning det hadde på kroppen hans
- Han kjenner problemet
- Ryddig og ordentlig
- Ikke kommentar
- Navn: Jason Ferruggia
- Guide til kroppsbygning og trening (kosthold)
- Kilde: http://www.kroppsbygging.com/kosthold.php
-
- Kosthold for kroppsbyggere.
- Han kjenner basiskunnskapen
- uryddig
- ikke kommentarer
- Dårlig oppbygging av selve stoffet.
- Navn: anonym
- Å bruke bol kan være en fristelse på veien mot en muskuløs kropp.
- Generell info om bol og konsekvensene.
- Generell info
- Ikke så ryddig
- Kommentarer
- Folk veit, hva det fører til.
- Navn: Tommy Moberg
- Psykiske bivirkninger til anabole steroider.
- Kilde: http://www.steroider.net/content/view/110/28/
- Info og erfaringer av psykiske bivirkninger når man bruker bol.
- Tatt utfra egne erfaringer.
- Henviser til forskning.
- Uryddig nettside

Gruppemedlemmer:
Sufian
Knut-Egil
Njård
Olav Emil